Kuchnia

desery

MALINOWE TIRAMISU z alkoholem (dla dorosłych)

Składniki:

500 ml śmietanki kremówki
3 łyżki cukru pudru
250 g mascarpone
2 kostki białej czekolady
opakowanie okrągłych biszkoptów
100 ml czerwonego słodkiego wina
3 kostki mlecznej czekolady
200 g malin

Zimną śmietankę (wyciągniętą prosto z lodówki) ubijamy na wysokich obrotach miksera. Gdy będzie już sztywna to dodajemy stopniowo po łyżce cukru pudru i mascarpone. Białą czekoladę trzemy na tarce, dodajemy do kremu.

Zimną śmietankę (wyciągniętą prosto z lodówki) ubijamy na wysokich obrotach miksera. Gdy będzie już sztywna to dodajemy stopniowo po łyżce cukru pudru i mascarpone. Białą czekoladę trzemy na tarce, dodajemy do kremu.
Do szerszych szklanek, pucharków do deserów nakładamy kolejno nasączone biszkopty, maliny, masę śmietanową, następnie znowu biszkopty, maliny, masę oraz wierzch posypujemy startą mleczną czekoladą. Chłodzimy minimum 2 godziny. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation