Architektura

Architektura

Wafle czekoladowe

Składniki:
1 opakowanie wafli (ok. 6 sztuk)
250g margaryny
2 kopiate łyżki kakao
½ szklanki cukru (100g)
8 łyżek wody
6 łyżek mleka w proszku (nie granulowanego. Dałam mleko pełne w niebieskim opakowaniu)*

Sposób przygotowania:
Margarynę, kakao, cukier i wodę przełożyć do garnka i mieszając od czasu do czasu zagotować.
Ostudzić. (Można garnek włożyć do zimnej wody, wtedy masa szybko się ostudzi).
Do wystudzonej masy dodać stopniowo mleko w proszku, szybko mieszając najlepiej trzepaczką, aby nie powstały grudki.
Smarować wafle masą i układać jeden na drugim.
Gotowe obciążyć deską, która przykryje całą powierzchnię wafli. Na desce postawić coś ciężkiego np. garnek z wodą.
Odstawić w chłodne miejsce na parę godzin. Kolejno pokroić na dowolnej wielkości kawałki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation