Kuchnia

Kuchnia

Sałatka z fetą i migdałami

Składniki:
3-4 pomidory
1 czerwona cebula
150 g sera feta
1/2 główki kapusty lodowej
1 podwójna pierś z kurczaka
150 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
ząbek czosnku
kilka gałązek koperku
2 łyżki płatków migdałowych
sól, pieprz
2 łyżki oleju

Kurczaka pokroić w kostkę, lekko posolić, doprawić pieprzem i usmażyć. Jogurt wymieszać z majonezem, solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Fetę delikatnie pokroić w kostkę. Sałatę lodową pokroić, cebulę posiekać. Z pomidorów usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić. Migdały uprażyć na suchej patelni. W misce układać warstwami: najpierw pomidory, następnie cebulę, fetę, sałatę, kurczaka. Na wierzch wylać sos czosnkowy i posypać całość migdałami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation