Architektura

Architektura

Składniki:
- 125 g miękkiego masła
- 100 g ciemnej czekolady
- 300 g dżemu wiśniowego
- 150 g cukru (dałam puder)
- szczypta soli
- 2 jajka (ubite)
- 150 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- krem czekoladowy:
- czekolada
- śmietana
Przygotowanie:
W garnuszku roztopić masło, wrzucić połamaną czekoladę i wymieszać, aż rozpuści się i stworzy jednolitą masę. Dodać dżem, cukier, sól i jajka. Wymieszać i na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wypełnić ciastem foremki (mniej więcej 2/3-3/4 wysokości) i piec w 180 stopniach C przez ok. 25 minut. Po sprawdzeniu patyczek musi być suchy. Czekoladę wraz ze śmietaną doprowadzić do wrzenia, po czym zdjąć z ognia i ubić, aż krem będzie gładki i zgęstnieje. Wystudzone muffinki posmarować kremem i ozdobić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation