Święta i uroczystości

Idealne przyjęcie

Krokodyl z ogórka

Składniki:

1 ogórek wężowy

pomidory koktajlowe

mini mozzarella

salami

oliwki

2 ziarenka ziela angielskiego na oczy ewentualnie kawałek marchewki na język

Wykonanie:

Ogórek umyć, osuszyć i odciąć cieniutki plasterek wzdłuż ogórka, dzięki temu będzie nam stabilnie leżał na talerzu. Odcięty pasek wykorzystać na łapki krokodyla. Z jednej strony ogórka zrobić nacięcie i ostrym małym nożykiem wyciąć zęby,lub drugi sposób małym nożykiem naciąć na ogórku zygzak i za pomocą noża otworzyć paszczę. Do paszczy włożyć mały pomidorek koktajlowy lub jeżeli masz kawałek marchewki wytnij paseczek na język i włóż go do paszczy.
Z Mozzarelli, oliwek,pomidorków,salami lub dowolnych dodatków zrobić koreczki i nabić na ogórka. Tuż za paszczą z oliwek i ziela angielskiego zrobić oczy. Ogórek położyć na talerzu, dołączyć łapki i gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation