Kuchnia

GlutenFree

Składniki:

1 duża cebula
1 mały ząbek czosnku
2 łyżki oleju lub oliwy
2 średnie marchewki
1 pietruszka
3 średnie ziemniaki
4 łyżki kaszy jaglanej
duża garść mrożonego groszku
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól, biały pieprz, domowa "vegeta" (niekoniecznie)


Cebulę obrać, wrzucić na rozgrzany w garnku olej. Lekko posolić i smażyć na niedużym ogniu mieszając od czasu do czasu, aż się zeszkli. Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę, oraz posiekany drobno czosnek. Posypać domową "vegetą" (jeśli nie macie, pomińcie ten krok). Smażyć mieszając przez około 5 minut. Warzywa zalać 3-4 szklankami gorącej wody i gotować przez około 10 minut. Następnie dodać kaszę jaglaną oraz obrane i pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na około 10 minut przed końcem gotowania dodać mrożony groszek.
Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.

W razie potrzeby oczywiście można dolewać wody, lub dać jej mniej, zupa ma być gęsta.

Przepis ze strony: http://przystole.blox.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation