Kuchnia

Na deser - babeczki, muffiny, ciasteczka...

FIT!!!

Fit ciastka owsiane z masłem orzechowym i kakao

Składniki:

100 g płatków owsianych
1,5 łyżki masła orzechowego bądź migdałowego
50 g migdałów albo innych orzechów - aczkolwiek polecam tu migdały
30g-40g suszonej żurawiny/ jagód goji/rodzynek - co lubicie
2-3 łyżeczki wiórek kokosowych
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże łyżeczki kakao
2 łyżki miodu lub syrop z agawy
2-3 łyżeczki oleju kokosowego
2 małe jajka

można dodać ewentualnie jeszcze 2 łyżki siemienia lnianego - zdrowiej wyjdzie a nie popsuje smaku :)



Sposób przygotowania:



Jeśli pod ręką masz wszystkie składniki - zrobienie ciastek zajmie Ci dosłownie kilka minut - więc od razu rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni :)

W misce należy wymieszać wszystkie suche składniki ( tj. płatki owsiane, kakao, proszek do pieczenia, migdały, rodzynki lub inne, wiórki kokosowe. Mieszamy, po czym dodajemy miód/syrop z agawy, olej kokosowy i masło orzechowe - dokładnie mieszamy nie pozostawiając grudek - a na samym końcu lekko roztrzepane jajka - mieszamy dokładnie.

Ciastka zwykle porcjuje zwykłą łyżką stołową.
Przygotuj ciastka na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piecz 15-20 minut do momentu, kiedy ciasteczka nabiorą złotego koloru w piekarniu nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation