Kuchnia

Drób na różne sposoby

Moja Kuchnia: pierś kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami

Pierś kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami
podwójna pierś kurczaka
garść czarnych oliwek
5 suszone pomidory w oliwie
pół kostki serka "feta" favity
100g (2 garście) świeżego szpinaku baby
1 łyżka masła
gałka muszkatołowa, pieprz
opakowanie ciasta francuskiego
2 plasterki żółtego sera

Oliwki posiekać niezbyt drobno. Pomidorki pokroić na kawałki. Szpinak poddusić na maśle, dodać fetę i doprawić, przestudzić. Płat ciasta francuskiego przekroić na pół. Naciąć boki w paseczki tak aby środek pozostał w całości a paskami można było zawinąć kurczaka. Na środku ciasta wyłożyć porcję szpinaku, na to kurczaka (nie solę bo feta i oliwki są słone) ser żółty, pomidory i oliwki, zawinąć ciastem, krzyżując paski na górze. Posmarowałam mlekiem i piekłam 40 minut w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation