Kuchnia

Dania główne

Żeberka pieczone
Składniki:
żeberka wieprzowe - 1.2 kilogramów
włoszczyzna - 0.5 pęczków
musztarda - 2 łyżki
majeranek - 2 łyżki
oliwa - 2 łyżki
woda - 600 mililitrów
Esencja do sosu pieczeniowego
ciemnego Knorr - 1 sztuka
90 minut 4 osoby Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Żeberka podziel na 4 porcje, umyj i osusz. W miseczce dokładnie wymieszaj musztardę,
majeranek oraz łyżkę oliwy. Następnie natrzyj marynatą żeberka i odstaw do lodówki na 30 minut.
2. Żeberka przełóż do woreczka do pieczenia. Zepnij spinką i wstaw do nagrzanego do 180 °C
piekarnika na 1 godzinę.
3. Oczyszczoną włoszczyznę pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż na brązowy kolor w rondlu.
4. Warzywa zalej 600 ml wody i gotuj na wolnym ogniu 45 minut.
5. Dodaj esencję do sosu pieczeniowego ciemnego. Dokładnie wymieszaj i doprowadź do
wrzenia. Gotuj przez 1 minutę. Upieczone żeberka podawaj z sosem.
https://www.przepisy.pl/przepis/zeberka-pieczone?utm_medium=facebook.com&utm_source=social&utm_campaign=Kwiecien_magazyn&utm_c
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation