Kuchnia

warsztaty kulinarne

Kaszka manna na mleku kokosowym z musem z mango.

Skład:
(przepis na 2 porcje)
500 ml mleka kokosowe
4 łyżek kaszy manny
2 łyżki błonnika o smaku jabłkowym
1/2 laski wanilii
1-2 łyżki miodu
do podania: dojrzałe mango, plastry owoców
1. Mleko z miodem i laską wanilii zagotowujemy w średnim garnku. Wsypujemy kaszę i jednocześnie mieszamy trzepaczką, tak by uniknąć grudek (proces mieszania na ogniu zajmie kilka minut). Wyjmujemy laskę wanilii i pozostawiamy same ziarenka.

2. Umyte mango obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i miksujemy na gładką masę. Gotową kaszkę przekładamy do szklanych naczyń, dodajemy mus z mango i łyżkę naturalnego błonnika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation