Inne

a my wciaz piekne i mlode czyli dla zdrowia i urody

Rodzaj kiełków - Czas moczenia

Czas kiełkowania Uwagi
1 Lucerna (alfalfa) 5-6 godzin 5 dni -
2 Ciecierzyca 12 godzin 3 dni wyrośnięte są gorzkie
3 Dynia 12-16 godzin 3 dni po wykiełkowaniu usunąć łupiny
4 Fasola 12 godzin 5 dni na surowo niejadalne
5 Fasola mung 12 godzin 5 dni łatwe do wyhodowania
6 Gorczyca 12 godzin 6-12 dni -
7 Groch 12 godzin 3 dni -
8 Jęczmień 12 godzin 2-3 dni -
9 Owies 4 godziny 2-3 dni -
10 Proso 8 godzin 3 dni -
11 Pszenica 12 godzin 2-3 dni -
12 Rzeżucha 6 godzin 8 dni -
13 Rzodkiew 4 godziny 2 dni chroni przed pleśnią
14 Siemię lniane 4 godziny 2 dni kiełki trzeba wypłukać ze śluzu
15 Słonecznik 12 godzin 2-3 dni wyrośnięte są gorzkie
16 Soczewica 12 godzin 3 dni łatwe do wyhodowania
17 Soja 12 godzin 3 dni trochę śluzu
18 Żyto 12 godzin 2-3 dni -
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation