Kuchnia

Chleb

Gryczany chlebek z dynią

1 szkl mąki gryczanej
1 szkl puree z dyni
1 łyżka cynamonu
1/4 łyżeczki imbiru
1/4 łyżeczki mielonych goździków
1/4 szkl oleju kokosowego
6 łyżek miodu
kilka kropli olejku waniliowego
1/4 szkl wody
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka octu jabłkowego

Nagrzewamy piekarnik do 175 st.W misce mieszamy ze sobą suche składniki – mąkę, przyprawy i sodę. Dodajemy puree z dyni, roztopiony olej kokosowy (nie gorący), syrop klonowy, wanilię i wodę. Na końcu ocet jabłkowy, co pozwoli chlebowi wyrosnąć, kiedy zareaguje z sodą oczyszczoną. W blaszce wyłożyć papier do pieczenia i przełożyć ciasto.
Piec 50 min w 175 st.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation