Kuchnia

kucharzymy

Zapiekane krokiety po meksykańsku

Składniki:

4 placki tortilli
puszka pomidorów
2 ząbki czosnku
250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
papryka czerwona
pół puszki kukurydzy
200 g sera żółtego
sól, pieprz, papryka ostra, oregano
Przygotowanie
Mięso podsmażamy na patelni, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i smażymy jeszcze chwilę. Pomidory miksujemy z czosnkiem i oregano. 2/3 pomidorów dodajemy do mięsa i papryki. Dodajemy również kukurydzę (można także dać czerwoną fasolę) i przyprawy. Dusimy jakieś 15 minut, aż sos pomidorowy się zredukuje. Na placki tortilli nakładamy farsz, składamy w roladę. Krokiety układamy na blaszce, zalewamy resztą sosu i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku przez ok 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation