Kuchnia

Śniadania,kolacje.

picante-jalapeno.blogspot.com: Grzanki z ricottą, łososiem i rukoląSkładniki:
1 bagietka
2-3 łyżki ricotty
100g łososia wędzonego
garść rukoli
1/2 awokado
1/2 cytryny
sól, pieprz
czarnuszka

Wykonanie:
Bagietkę kroimy na kromki. Patelnię rozgrzewamy na ogniu (suchą, bez dodatku oleju). Układamy na niej kromki bułki. Dociskamy czymś płaskim, np. deską, a następnie obciążamy (np. moździerzem) i podgrzewamy w ten sposób z dwóch stron (po około 2-3minuty).

Zdejmujemy z patelni. Smarujemy ricottą, następnie układamy na niej po kilka gałązek rukoli, plasterek łososia oraz awokado. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wierzch posypujemy czarnuszką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation