Kuchnia

REDUKCJA WAGI 2

Dieta - sposób na cellulit

Awo­ka­do i ryby: dla do­brych kwa­sów tłusz­czo­wych. Głów­nie ome­ga-3 (wię­cej o ich za­le­tach prze­czy­tasz w nu­me­rze). Nie tylko po­pra­wia­ją one stan skóry - ozna­cza to mniej­szy lub przy­naj­mniej mniej wi­docz­ny cel­lu­lit - ale także przy­spie­sza­ją me­ta­bo­lizm ko­mór­ko­wy, uła­twia­ją spa­la­nie tłusz­czu i za­po­bie­ga­ją jego ma­ga­zy­no­wa­niu się. Naj­wię­cej kwasu ome­ga-3 znaj­du­je się w tłu­stych ry­bach i awo­ka­do. Sporo - w orze­chach, pest­kach dyni i sło­necz­ni­ka, oleju lnia­nym i rze­pa­ko­wym, oli­wie z oli­wek. Nie re­zy­gnuj jed­nak z chu­de­go mięsa, bo - po­dob­nie jak na­biał - do­star­cza or­ga­ni­zmo­wi pro­te­in nie­zbęd­nych do za­mia­ny tłusz­czu w mię­śnie pod­czas ćwi­czeń.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation