Kuchnia

Sałatki

SAŁATKA Z ROSZPUNKĄ, POMIDORKAMI I MOZZARELLĄ

Składniki:
10 dag sałaty roszponki
20 dag kulek mozzarelli w zalewie
30 dag pomidorków koktajlowych
1 zielony ogórek (20 dag)
kilka kropli oliwy z oliwek
oregano
bazylia
cząber
granulowany czosnek
sól
pieprz
Sposób wykonania:

Sałatę roszponkę i pomidorki koktajlowe opłukać i osuszyć. Kuliki mozzarelli wyjąć z zalewy i osączyć. Zielony ogórek obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć sałatę roszponkę, mozzarellę, pomidorki koktajlowe i zielonego ogórka. Dodać kilka kropel oliwy z oliwek, szczyptę oregano, bazylii, cząbru i granulowanego czosnku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 20 minut.

Gotową sałatkę podawać jako dodatek do drugiego dania lub dodatek do potraw z grilla.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation