Kuchnia

Kuchnia

Czas na orzechy! : EXAMPLE.PL – dajemy dobry przykład !
Makaron z brokułami, szynką parmeńską i orzechami włoskimi

Składniki: makaron, brokuły, czosnek, orzechy włoskie, ser kozi, masło, oliwa, szynka parmeńska

Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, wyłowić zachowując ok. 2-3 łyżki wody. Do wody po makaronie wrzucić pokrojone brokuły i gotować 3 minuty. W czasie gdy gotuje się makaron rozgrzać patelnię z oliwą, włożyć orzechy włoskie i pokrojony na cienkie plasterki czosnek, zrumienić na złoty kolor co chwilę mieszając. Dodać pokrojoną szynkę parmeńską i podsmażać razem przez ok. 1-2 minuty. Dodać masło, makaron z brokułami i razem podsmażać 1-2 minuty, co chwilę mieszając. Dodać pokrojony ser kozi i wymieszać. Dodać wodę z gotowania makaronu i wymieszać. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą morską.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation