Kuchnia

BEZY........

Domowe Rafaello

(około 20 szt.)

1 tabliczka białej czekolady (100g)

50g masła

25g cukru pudru

3/4 szkl. wiórków kokosowych do masy

ok. 20 obranych migdałów

oraz
około 1/2 szkl. wiórków kokosowych do obtoczenia kulek

Sposób przygotowania :

Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
W misce ucieramy dokładnie masło z cukrem pudrem. Najlepiej zrobić to mikserem. Do powstałej masy dodajemy powoli rozpuszczoną czekoladę cały czas miksując. Na koniec wsypujemy do masy wiórki kokosowe i mieszamy wszystko delikatnie łyżką. Masę wstawiamy na około 30 minut do lodówki.
Ze stężałej masy formujmy małe kuleczki, umieszczając w środku każdej po jednym migdale. Obtaczamy je dokładnie w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kulki rafaello musimy jeszcze raz schłodzić w lodówce przez około 2 godz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation