Sport i fitness

Bądź fit

Karambola - zastosowanie

Owoce są jadalne i mają słodko-kwaśny smak. Pojawiają się w Polsce w sprzedaży od momentu jesieni do końca wiosny, są jednak mało znane w naszym kraju. Można je spożywać na surowo w całości, ze skórką i nasionami po dokładnym umyciu. Zawierają chrupiący, soczysty miąższ bez włókien. Owoce karamboli można śmiało przechowywać w lodówce przez około 3 tygodnie. Odmiany owocu karamboli, które w smaku są bardziej kwaśnawe, sa przeznaczane do marynowania, na sosy, wina lub dżemy. Owoce karamboli można również suszyć lub kandyzować, wystarczy w tym celu nakłuć ich skórkę.

Karambola - co to za owoc? Dowiedz się, jakie właściwości i jakie zastosowanie ma karambola, gdzie można ją kupić. Przekonaj się, ile witamin i kalorii ma karambola.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation