Kuchnia

Sałatki

Warstwowa sałatka z kurczakiem gyros i fetą - Przepis - Smaker.pl

1 mała podwójna pierś z kurczaka
5 liści sałaty lodowej
5 dużych pomidorków cherry
1/2 żółtej papryki
120g fety
kilkanaście czarnych oliwek
1 mała czerwona cebula
sól, pieprz
przyprawa gyros/kebab
oregano
oliwa z oliwek
sok z cytryny

Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na cienkie filety, następnie tniemy na małe paski.
Doprawiamy solą,pieprzem, łyżką oliwy, łyżką soku z cytryny i dwiema łyżkami przyprawy do gyrosa. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, po czym grillujemy (lub obsmażamy) na złoto na patelni. Studzimy. Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Układamy w misce. Na sałatę kładziemy pomidorki pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w kostkę. Cebulę kroimy w półkrążki i kładziemy na warzywach. Następnie dodajemy kurczaka, pokrojoną w kostkę fetę
i oliwki. Polewamy dresingiem przygotowanym z dwóch łyżek oliwy, łyżki soku z cytryny, połowy łyżeczki oregano, soli i pieprzu. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation