Kuchnia

dania

''Taco''

składniki:
1 szklanki posiekanych pomidorków koktajlowych
½ czerwona papryka, pokrojona drobno
½ pomarańczowy lub żółty papryka, pokrojona drobno
½ czerwonej cebuli lub 4 dymki, posiekane
¼ szklanki posiekanej kolendry
½ ząbek czosnku, posiekane
sok z ½ limonki
1 łyżeczka. miodu
1 łyżka stołowa. ekstra oliwa z oliwek
szczypta soli morskiej

Przygotowanie:
1. Trzepaczka czosnek, sok z limonki, miód, oliwa z oliwek i sól morska w dnie miski i odstawić.
2. Pokrój warzywa na kawałki raczej małe, posiekaj kolendre i dodaj wszystko do miski, mieszając. Następnie połączyć i odstawić na co najmniej 10 minut, aby wszystko nabrało smaku.

Pozostałe surowe składniki to:
dojrzałe awokado (około ½ na osobę)
kapusta, sałata rzymska, szpinak- liście lub
limonka do wyciskania, można dodać
extra kolendrę do posypania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation