Kuchnia

obiadowe

Szaszłyki wieprzowe z warzywami

Przygotowanie 35 min * grillowanie 20 min * 1 porcja – ok. 235 kcal
Składniki na 4–6 porcji:

30 dag szynki wieprzowej
mała cukinia
mały bakłażan
cebula
czerwona i żółta papryka
20 małych pieczarek
3–4 łyżki oleju
przyprawa typu vegeta
sól
pieprz
sok z cytryny
po gałązce natki, lubczyku i kolendry
ząbek czosnku

Sposób wykonania:

Drobno posiekaj zioła. Sok z cytryny wymieszaj z odrobiną vegety, solą, pieprzem, ziołami i roztartym czosnkiem.
Mięso pokrój w kostkę, paprykę w kwadraty, cebulę na cząstki, cukinię w grubsze plastry, a bakłażana w kostkę.
Wszystkie warzywa, oczyszczone pieczarki oraz mięso włóż do marynaty. Dobrze wymieszaj. Przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowane składniki naprzemiennie nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Grilluj 20 min, smarując marynatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation