Kuchnia

naleśniki

Naleśniki z kurczakiem i brokułami

filet z kurczaka - 300 gramów
brokuł - 1 sztuka
Sos serowy Knorr - 1 opakowanie
ser mozzarella - 1 sztuka
pieczarki - 200 gramów
szczypiorek - 0.5 pęczka
śmietana 36% - 300 mililitrów

cebula - 1 sztuka
ciasto na naleśniki:
mąka - 250 gramów
mleko - 250 mililitrów
jajko - 1 sztuka
woda gazowana - 50 mililitrów
olej - 1 łyżka

1.Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe na gładka masę, smaż cienkie naleśniki na małej ilości tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.
2.Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Brokuły podziel na małe różyczki i ugotuj.
3.Pieczarki umyj i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Cebulę posiekaj.
4.Podsmaż kurczaka, dodaj cebulę i pieczarki. Duś 5 min, dodaj brokuły i podlej śmietaną dodając Sos Knorr, gotuj aż sos lekko zgęstnieje, dodaj na koniec posiekany szczypiorek.
5.Rozsmaruj farsz na naleśnikach i zwiń 2 przeciwległe boki do siebie na 0,5 cm i zawiń rulonik z nie zagiętych boków. Podawaj zapieczone z serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation