Kuchnia

Słodkości

*** SEROWO-CYTRYNOWE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI ***

Składniki:

250 g mąki pszennej
100 g masła/margaryny
2/3 szkl. cukru
250 g serka homogenizowanego waniliowego
4 jajka
4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie kisielu cytrynowego
sok z połowy cytryny
skórka otarta z 2 cytryn
3 duże brzoskwinie


Brzoskwinie przekroić na połówki, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki. Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać miękkie masło, skórkę i sok z cytryny, zmiksować. Ciągle miksując dodawać na przemian mąkę z dodatkami i serek homogenizowany. Ciasto przełożyć do foremki 20 x 32 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w 180 st. C z termoobiegiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation