Kuchnia

Mieso

Składniki:

2 łyżki oleju rzepakowego
450 g wieprzowiny
1 cebula
2 dymki
3 marchwie
1 łodyga selera naciowego
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki wytrawnego czerwonego wina
300 ml bulionu z kury
2 łyżki sosu śliwkowego
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżka mąki kukurydzianej
1 łyżka wody
Rozgrzać olej i usmażyć mięso na lekki brąz. Dodać pokrojone warzywa i smażyć kilka minut. Dodać sos sojowy, wino, bulion, sos śliwkowy,ocet winny, cukier. Doproawdzic do wrzenia i dusic okołó 30 minut.Zmieszać mąkę z wodą, dodac do sosu, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, mieszająć do momentu aż zgęstnieje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation