Kuchnia

Desery

ŚNIADANIOWE LODY JOGURTOWE Z MUSLI I OWOCAMI

Składniki:

4 łyżki musli (najlepiej zwykłych z rodzynkami, bez orzechów)
8 łyżek jogurtu naturalnego (użyłam Naturalnie Gęsty Bakomy)
mały banan
kiwi
garść malin (mogą być mrożone)
Musli wsypać do miseczki, dodać 2 łyżki jogurtu i wymieszać. Powstałą masą napełnić pojemniczki na lody (lub małe, plastikowe pojemniczki po np. serkach dla dzieci)

Następnie powkładać do nich po plasterku banana, kiwi i kilka malin.

Na owoce wyłożyć resztę jogurtu, wbić patyczki i włożyć do zamrażalnika na min. 2-3 godziny.

Gotowe lody najłatwiej wydobyć, zanurzają od dołu pojemniczek w ciepłej wodzie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation