Kuchnia

Muffinki

Klasyczne Muffiny z Borówką Amerykańską
Składniki na 12 sztuk:

200 g mrożonych borówek
125 g masła
130 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
2 jajka
125 ml mleka
350 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Masło rozpuszczamy na małej mocy palnika.
Zdejmujemy, dodajemy cukier, cukier waniliowy i rózgą kuchenną rozcieramy.
Dodajemy jajka, mleko i mieszamy.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą.
Mokrą mieszankę wlewamy do mąki, mieszamy do połączenia się składników.
Wsypujemy borówki i ponownie lekko mieszamy.
Formę na muffiny wykładamy papilotkami (ja użyłam silikonowych foremek)
i pieczemy około 25 minut w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku.
Studzimy a następnie posypujemy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation