Kuchnia

przystawki, przekąski

CAMMY: Pomysły na szybkie przekąski

Rollsy szpinakowe z łososiem, twarożkiem i rzodkiewką

Składniki na naleśniki: (ok. 6 sztuk)
2 szklanki mąki pszennej tortowej
85 g świeżego szpinaku baby
1 jajko
1 szklanka mleka
1 niecała szklanka wody
1 płaska łyżeczka soli
odrobina oleju do smażenia

Dodatkowo:
200 g łososia wędzonego
280 g serka śmietankowego (ja użyłam firmy Turek)
mix sałat
rzodkiewki

Szpinak należy zmiksować blenderem, do uzyskania jednolitej masy, następnie dodać mąkę oraz pozostałe składniki. Gdyby ciasto było za gęste dodać odrobinę wody niegazowanej.
Naleśniki smażyć na patelni z małą ilością oleju. Wystudzić.

Ostudzone i usmażone naleśniki smarować twarożkiem, układać na nim łososia, sałatę oraz pokrojoną w cienkie plasterki rzodkiewkę. Zawinąć naleśnik ostrożnie z jednej strony i pomału rolować. Pokroić i spiąć wykałaczką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation