Kuchnia

Obiady

Składniki:
500 g świeżego szczawiu
1 l kwasu chlebowego
4 jajka ugotowane na twardo
4 ogórki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
łyżka tartego chrzanu
4 łyżki posiekanego koperku
łyżka cukru
sól
łyżka masła
Chlodnik Ze Szczawiu Ogorka
Sposób wykonania:
Szczaw dokładnie opłukać pod bieżącą wodą po czym wrzucić go do rondelka z rozgrzanym masłem.
Oprószyć go solą oraz cukrem i dusić na małym ogniu.
Gdy zmniejszy swoją objętości przetrzeć go przez sito po czym dodać do niego chrzan oraz żółtka.
Całość dokładnie utrzeć, wówczas dodać kwas chlebowy, wymieszać.
Następnie obrane ogórki pokroić w kostkę a jajka na cząstki i dodać do chłodnika.
Doprawić jeszcze do smaku solą i posypać posiekanym koperkiem.
Przed podaniem schłodzić mocno w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation