Kuchnia

Obiad

Składniki (na około 5-6 porcji):

Pół małej główki młodej kapusty
2 młode marchewki
1 duża cebula
150 g makaronu typu łazanki
2 łyżki oleju
garstka drobno pokruszonych suszonych grzybów mieszanych
sól i pieprz do smaku
żeby zniwelować wzdymające działanie kapusty polecam dodać też trochę suszonego majeranku.

Przygotowanie:

Cebulę siekamy w piórka i podsmażamy na oleju. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do cebuli. Podsmażamy warzywa, aż będę miękkie. W międzyczasie szatkujemy kapustę i obgotowujemy ją w niewielkiej ilości wody. Do gotującej się kapusty wrzucamy pokruszone grzyby (żeby zdążyły zmięknąć). Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Miękką kapustę odparowujemy z wody i dodajemy do niej podsmażoną cebulę z marchewką.
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu i dodajemy go do kapusty. Mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation