Kuchnia

Kuchnia

Dietetyczna szarlotka słoikowa

Lekka i dietetyczna szarlotka przygotowana w słoiczku - doskonały deser bez wyrzutów sumienia lub przepyszne, słodkie śniadanie. Idealnie sprawdziła się jako posiłek po intensywnym treningu. Prażone jabłka, otręby, orzechy, lekki batonik musli i jogurt naturalny. Pełnowartościowy i lekki posiłek - idealny właściwie na każdą porę dnia.


SKŁADNIKI:
1 wafel ryżowy np. Kupiec
1 batonik musli
parę orzechów
2 jabłka
3 łyżki otrębów granulowanych Kupiec
200 g gęstego jogurtu naturalnego
miód
cynamon

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Następnie włóż ją do garnuszka, wlej kilka łyżek wody i zagotuj. Dodaj rodzynki, cynamon i rozgotuj na mus. W razie konieczności posłodź do smaku. Przestudź.
Na dno słoiczka lub szklanki pokrusz wafel ryżowy. Następnie ułóż 3-4 łyżki musu jabłkowego. Jogurt naturalny wymieszaj z łyżeczką miodu i szczyptą cynamonu, połowę wylej na jabłka. Batonik musli pokrusz.
Jogurt posyp otrębami granulowanymi i połową pokruszonego batonika i nałóż resztę musu jabłkowego. Wyłóż resztę jogurtu i posyp go resztą batonika musli i posiekanymi orzechami.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation