Kuchnia

Ledwo oczy otworzysz - ŚNIADANKO

Zapiekane Bułeczki z Jajkiem


Składniki:

4 bułki (ja upiekłam Proste Bułeczki Pszenne - upiekłam 6 zamiast 8 sztuk, żeby bułeczki były większe)
około 100 g wędliny, szynki (u mnie polędwica sopocka)
4 jajka
około 60 g sera żółtego
szczypiorek
sól, pieprz



Odetnij górę bułki, małym nożykiem wytnij miąższ pozostawiając około 1 cm od krawędzi.

Do środka bułki włóż pokrojoną w kostkę wędlinę, wbij jajko i przypraw. Wierzch posyp tartym żółtym serem i szczypiorkiem. Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 200°C przez 15-25 minut - czas zależy od piekarnika i wielkości jajek. Białko powinno się ściąć, a żółtko pozostać płynne. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation