Kuchnia

fit jedzenie <3

Arbuzowa miska na poncz


Składniki:

1 arbuz
1l soku truskawkowego
sok z 1 limonki
1 łyżka posiekanych świeżych listków mięty
1 łyżka cukru

Dodatkowo:

1 limonka
wykałaczki
kilka listków mięty

krok 1 1. Odetnij z arbuza czapeczkę mniej więcej na 1/5 wysokości.
krok 2 2. Z większej części arbuza wybierz miąższ łyżką do lodów. Waza na poncz gotowa. Połowę miąższu bez pestek zmiksuj z sokiem truskawkowym, cukrem, sokiem z limonki i listkami mięty.
krok 3 3. Z czapeczki arbuza wytnij kulki. Limonkę pokrój na cienkie plasterki. Przypnij wykałaczkami kilka kulek i plasterków limonki do wyżłobionego arbuza.
krok 3 4. Do gotowej wazy arbuzowej wrzuć garść kostek lodu i wlej poncz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation