Kuchnia

SŁODKOŚCI

Składniki:


Spód
240 g herbatników szkolnych
120 g margaryny
Masa sernikowa
1 kg sera w wiaderku "Mój Ulubiony" - Wieluń
9 łyżek cukru pudru
1 łyżka esencji waniliowej
300 ml kremówki 30%
100 ml mleka
3 łyżki żelatyny
maliny
1 galaretka malinowa

Przygotowanie:
Spód: herbatniki zmiksować blenderem na proszek dodać rozpuszczoną ciepłą margarynę i wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy ugnieść, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki.
Masa serowa: twaróg przełożyć do misy z miksera dodać cukier puder, esencję waniliową i zmiksować. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodawać porcjami do sera i miksować na wolnych obrotach. Żelatynę namoczyć, podgrzać i rozpuścić w mleku, letnią wlewać do masy serowej i miksować na wolnych obrotach. Połowę masy wylać na spód z herbatników ułożyć na całej powierzchni maliny, wylać resztę masy serowej i wyrównać powierzchnię. Na górze ułożyć maliny i włożyć do lodówki do stężenia.
Galaretkę przygotować w 400 ml gorącej wody, tężejącą galaretkę wylać na górę i ponownie włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Tortownica 28 cm.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation