Ogród

Ogród

PIZZA Z PATISONÓW
Składniki:

- 3 duże patisony

- 200 g salami

- 0,5 papryki czerwonej

- 150 g startego sera mozarelli

- ok. 10 oliwek

- tabasco (ja użyłam Mad Dog smoked)

- ketchup

- sól

- bazylia i oregano

- oliwa z oliwek



Patisony dokładnie myjemy, kroimy w plasterki o szer. ok. 2,5- 3 cm., każdy krążek z osobna nasalamy i odkładamy w głębokim naczyniu na ok. 30 min. Rozgrzewamy grill, każdy krążek smarujemy oliwą z oliwek z obu stron i kładziemy na grilla. Grillujemy patisony ok. 10 min. co chwila je obracając. Gdy będą już w miarę miękkie, przewracamy raz jeszcze na wierzchu smarując ketchupem z dodatkiem kilku kropli tabasco i układamy na tym salami, paprykę pokrojoną w cienkie paseczki, oliwki pokrojone w poprzek, posypujemy startym serem mozarellą i posypujemy bazylią i oregano. Pieczemy aż ser nam się rozpłynie. Nie przejmować się jeśli od spodu troszkę się przypali, to smakuje najlepiej ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation