Uroda

zdrowie

Zie­lo­na her­ba­ta - ha­mu­je stany za­pal­ne Pra­wie każdy wie, że napój ten ob­ni­ża ry­zy­ko cho­rób serca, dzię­ki za­war­to­ści flu­oru wzmac­nia zęby i chro­ni przed próch­ni­cą. Naj­now­sze ba­da­nia do­wio­dły, że dzię­ki obec­no­ści prze­ciw­u­tle­nia­czy zmniej­sza rów­nież tzw. stres oksy­da­cyj­ny, który prze­cią­ża sys­tem obron­ny ko­mó­rek i w kon­se­kwen­cji może po­wo­do­wać sze­reg sta­nów za­pal­nych i przy­czy­niać się do wy­stą­pie­nia cu­krzy­cy, cho­rób au­to­im­mu­no­lo­gicz­nych, no­wo­two­rów, udaru. Zda­niem na­ukow­ców już czte­ry fi­li­żan­ki zie­lo­nej her­ba­ty dzien­nie są w sta­nie zmniej­szyć na­tę­że­nie stre­su oksy­da­cyj­ne­go o po­ło­wę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation