Kuchnia

Omnomnom

Hiszpańska zupa pomidorowa z czosnkowymi grzankami


cebula posiekana - 1 sztuka
Bagietka pokrojona w kostkę - 225 gramów
zielona papryka posiekana - 1 sztuk ząbek czosnku zmiażdżony - 3 sztuki
pomidory posiekane - 1 sztuka
chilli w proszku - 0.5 łyżki
Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
oliwa z oliwek - 4 łyżki


Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, czosnek i paprykę. Duś około 2-3 minuty.
Dodaj chilli, pomidory, po czym duś do zgęstnienia.
Mieszając dodaj bagietkę, a następnie wlej litr gorącej wody. Dodaj kostkę Knorr. Gotuj jeszcze około 15 minut, aż zupa uzyska jednolitą konsystencję.
Przygotowuj grzanki. Kromki bagietki opiecz w opiekaczu bądź na grillu.
Wierzchnie strony skrop oliwą, posmaruj czosnkiem, posyp serem i znów opiecz kilka minut.
Na koniec posyp chilli. Chleb czosnkowy podawaj z zupą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation