Hobby

decoupage

Ciasto rabarbarowe - Przepisy - Kuchnia - Styl.pl - Twoja inspiracja


składniki:
skrobia: 60 g
mąka: 400 g
masło: 250 g
rabarbar: 1 kg
proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
jajko: 4
migdały w płatkach: 50 g
szczypta soli
cukier: 250 g

Ciasto rabarbarowe: etapy przygotowania

Jajka rozdzielić. Mąkę, proszek do pieczenia, masło, 125 g cukru, sól i żółtka wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce (pod przykryciem). Rabarbar pokroić na małe kawałki. Formę aluminiową (28x28cm) nasmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować na kwadrat o wymiarach 32x32 cm, umieścić w formie, docisnąć brzegi. Ciasto ponakłuwać widelcem. Białka ubić dodając pozostały cukier. Rabarbar wymieszać ze skrobią i dodać do piany z białek. Masę nałożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi. Piec w rozgrzanym piekarniku (175 st. C) przez ok 70 minut. Ostudzić i uwolnić z formy.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation