Kuchnia

przystawki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
5 ugotowanych jaj
1 puszka groszku
2 puszki tuńczyka w sosie własnym ( czasami daję w oleju )
200 g żółtego sera
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
Majonez, jogurt i musztardę mieszamy razem, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.

Białka oddzielamy od żółtek. Groszek odcedzamy na sitku. Szczypiorek drobno tniemy. Tuńczyka odsączamy z nadmiaru zalewy ale też nie za bardzo tak żeby był mokry.

Bierzemy miskę w której będziemy układać warstwy sałatki. Najpierw na samo dno tarkujemy białka na grubych oczkach. Na to układamy groszek, następnie tuńczyka, którego rozdrabniamy w rękach. Kolejno szczypiorek, na to ścieramy na drobnych oczkach tarki żółty ser. Na ser sos majonezowo-jogurtowy a na sam wierzch również na drobnych oczkach tarki tarkujemy żółtka.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation