Kuchnia

Cooking <3

Makaroniki z płatków owsianych.

SKŁADNIKI: na 30 ciasteczek:
3 łyżki płatków owsianych
170 g mąki ryżowej
10 g ziaren słonecznika
30 g mielonych orzechów
10 g nasion sezamu
50 g otrębów
50 g mielonego siemienia lnianego
50 g ksylitolu (lub ew. brązowego cukru)
4 łyżki oleju
250 szklanki soku jabłkowego

Suche składniki wymieszaj w misce i powoli połącz z olejem. Dodaj sok jabłkowy i dokładnie wymieszać.
Mokrymi rekami z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczaj łyżką moczoną w wodzie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na max. 20 minut.

1ciastko zawiera średnio:

energia: 53 kcal
białko: 1,1 g
węglowodany:7 g
błonnik: 0,4g
tłuszcze: 2,4 g
cholesterol: 0 mg
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation