Kuchnia

kuchnia

Eterno - Pomarańcze w syropie

Pomarańcze w syropie
Pomarańcze w syropie

Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8

Skład: pomarańcze (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier, alkohol 1,2% obj.

Słoiki szklane: zawartość netto 230g

Zastosowanie: do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów

Pomarańcze przygotowane są w specjalny sposób: ze skórką, bez dodatku wody, konserwantów ani sztuczmych barwników. Syrop, w którym znajdują się owoce, powstaje w wyniku połączenia naturalnego soku z owoców z cukrem.
Polecamy

Jako tradycyjny dodatek do herbaty: plasterek pomarańczy z łyżeczką syropu.

Mazurki wielkanocne: przygotować spód z kruchego ciasta, posmarować dżemem,ułożyć plastry pomarańczy, zalać galaretką.

Dodatek do kompotów, zwłaszcza do kompotu Wigilijnego.

Doskonały dodatek do grzanego wina i ponczu.

Do sporządzania orzeźwiających napojów: do wody mineralnej w dzbanku dodać parę plasterków pomarańczy z syropem. Słoiczek wystarcza do sporządzenia 4l pysznej lemoniady. Do lemoniady można dodać parę listków mięty oraz trochę miodu.

Jako dodatek do deserów np.: lody owocowe w pucharkach polać syropem, ozdobić plasterkami pomarańczy.

Do pieczenia mięs, zwłaszcza drobiu np. kaczki w pomarańczach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation