Kuchnia

Dieta

Mini placuszki

Składniki

1 puszka białej fasoli
1/2 szklanki mleka w proszku odtłuszczonego bez dodatku cukru
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka kurkumy
1 jajko
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól do smaku


Przygotowanie


Z fasoli robimy puree - ja przepuszczam przez maszynkę do mięsa. Mieszamy z pozostałymi składnikami. Rozgrzewamy na patelni łyżkę oliwy i smażymy placuszki nakładając łyżeczką do herbaty. Smażymy po kilka minut z każdej strony - placuszki ładnie się zrumienią. Zdejmujemy placuszki, wlewamy kolejną łyżkę oliwy i kładziemy masę z fasoli do końca.


Uzyskane placuszki dzielimy na dwie porcje. Podajemy według apetytu zamiast ziemniaków. Ja zafundowałam sobie z sosem pieczarkowym. Było baaardzo sycące a sos pieczarkowy nadał placuszkom aksamitny smak.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation