Sport i fitness

Fitness

Moje Dietetyczne Fanaberie: Ciasteczka owsiane z marchewką

150 g płatków owsianych (użyłam pół na pół drobnych i całych płatków)
50 g otrębów owsianych
1 jajko
130 ml wrzątku
1 spora marchewka (100g)
35 g miodu
50 g mieszanki słonecznik + pestki dyni + siemie lniane
50 g rodzynek
20 g jagód goji

Płatki i otręby wsypujemy do sporej miski, wlewamy wrzątek i mieszamy aby lekko zmiękły.

Marchew obieramy i ucieramy na małych oczkach tarki, a następnie wraz z bakaliami wsypujemy do płatków.

Jajko roztrzepujemy lekko wraz z miodem i wlewamy do reszty składników, całość dokładnie mieszamy aż do otrzymania lepkiej pasy, z której w dłoniach tworzymy niewielkie kulki i spłaszczamy w celu otrzymania okrągłego kształtu ciasteczka.

Tak przygotowane porcje układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 'C na 20-25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation