Kuchnia

na grilla

GRILLOWANE OWOCE

ananas
2 jabłka
2 gruszki
mleko kokosowe
brązowy cukier

mielony cynamon
syrop klonowy

skórka otarta z wyszorowanej i sparzonej cytryny
gorzka czekolada

Ananasa obierz ze skórki i pokrój na plastry. Zanurz w mleku kokosowym, posyp brązowym cukrem i cynamonem. Grilluj po 3-4 minuty z każdej strony, aż do zbrązowienia. Jabłka przekrój na połówki, wydrąż środek i wlej do niego syrop klonowy z odrobiną skórki cytrynowej. Podobnie postąp z gruszkami, wkładając do środka po kostce gorzkiej czekolady. Jabłka i gruszki piecz około 30 minut z boku grilla.

Ananasy możesz też przyrumienić na patelni grillowej, a jabłka i gruszki - upiec w piekarniku (20 minut w 180°C).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation