Kuchnia

Przekąski

Chipsy z cukinii
1 Nastaw piekarnik na 180 - 200 stopni.
2 Cukinię umyj i pokrój ją na cieniutkie talarki.
3 Każdy talarek z cukinii natłuść oliwą z oliwek. Po prostu zamocz pędzelek w oliwie i maluj nią talarki.
4 Talarki oprósz solą i wybranymi przyprawami.
5 Na ruszcie piekarnika połóż papier do pieczenia. Na nim poukładaj talarki z cukinii, każdy osobno. Talarki przykryj drugim arkuszem papieru do pieczenia.
6 Talarki umieść w piekarniku na około 30 minut. Po tym czasie wyjmij talarki z piekarnika, odwróć ja na drugą stronę i ponowne włóż na około 30 minut. Sprawdzaj stan chipsów, powinny się lekko zarumienić i być chrupiące.
7 Wyjmij chipsy z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation