Kuchnia

PRZETWORY

Ogórki z CHILLI i czosnkiem

2 kg ogórków
4 łyżki soli
1,5-2 główki czosnku
8 łyżek oleju
1,5 szkl. octu
2-4 łyzeczek przyprawy CHILI
0.5 kg cukru


Ogórki bez obierania pokroić na 4 lub 6 części nastepnie zasypać solą i odstawić na 6godzin. Potem zlać wodę z solą.
Cukier z octem zagotować i zalać ogórki, przemieszać i dodać przyprawę, czosnek i olej. Odstawić na 12godzin. Ogórki założyć do słoików i zalać otrzymaną zalewą. Na koniec do każdego słoika dodać po 1 łyżce oleju i zakręcić słoiki. Nie gotujemy.
Uwaga. Dodałam 4łyżeczki i wyszło baaardzo ostre, można dowolnie redukować ostrość :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation