Architektura

Architektura

PEACH MORNINK COCKTAIL

Składniki (na 2 drinki):
* dwie połówki brzoskwini z puszki
* 2×40 ml rumu
* 200 ml soku żurawinowego
* kilkanaście kostek lodu



Przygotowanie:

Do blendera z funkcją kruszenia lodu wrzucamy połowę lodu, brzoskwinię pokrojoną w ćwiartki, dolewamy 40 ml roku i miksujemy, aż lód się rozdrobni (powinien być albo bardzo drobno pokruszony, albo wręcz taki lodowy miał). Przelewamy do dużej szklanki lub kieliszka koktajlowego, wypełniając naczynie w połowie. Wstawiamy do zamrażalnika na chwilę i przygotowujemy drugą część drinka. Do blendera wlewamy 40 ml rumu, sok żurawinowy i dodajemy resztę lodu. Miksujemy. Wlewamy do szklanki, ostrożnie, żeby utworzyć drugą warstwę. Podajemy ze słomką i dekoracją z wisienki koktajlowej i pomarańczy lub karamboli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation