Kuchnia

Przepisy

Gulasz wieprzowy z soczewicą

Składniki:

1/2 kg wieprzowiny np. szynki
300 g pieczarek
1 czerwona papryka
1 duża cebula
szklanka zielonej soczewicy
300 ml wody
1/2 strąka papryczki chilli
4 łyżki koncentrau pomidorowego
mielona słodka papryczka
sól, pieprz
posiekana natka pietruszki
1/2 szklanki śmietanki 30%
ew. 1 łyżka mąki
olej do smażenia

Oczyszczone mięso pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki, paprykę w paski lub kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć. Dodać cebulę i pieczarki oraz przepłukaną soczewicę i posiekane chilli, chwilę przesmażyć i zalać wywarem lub wodą, zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać koncentrat i przyprawy i dusić do miękkości mięsa. Pod koniec dodać paprykę. Wlać śmietankę i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation