Kuchnia

sałatki

WARSTWOWA SAŁATKA WIELKANOCNA

pieczarki
wędlina z piersi kurczaka (lub drobno posiekana, podsmażona pierś)
brokuł
2 jajka
kiełki rzodkiewki

Pieczarki siekamy drobno i dusimy na patelni, aż odparuje z nich cała woda. Wędlinę kroimy w małą kostkę. Brokuł kroimy na różyczki i gotujemy na parze. Gdy będą lekko miękkie, przelewamy je zimną wodą i kroimy na mniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo i miksujemy dokładnie blenderem z solą i pieprzem (jak pastę jajeczną).

Składniki układamy warstwowo przy pomocy ringa (u mnie wersja DIY - przecięta butelka po dużej wodzie :)) lub w szklance. Posypujemy kiełkami rzodkiewki.

*Można też wszystko wymieszać w misce jeśli nie zależy nam na prezentacji

http://tak-smakuje-zdrowie.blogspot.com/2016/03/warstwowa-saatka-na-swieta.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation