Kuchnia

dania obiadowe

KURCZAK PO CHIŃSKU

ryż
filet z kurczaka
mieszanka chińska (u mnie D'aucy Azja)
sos sojowy jasny
przyprawa chińska 5 smaków
curry
prażone orzechy ziemne

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem curry. Kurczaka kroimy w cienkie paski, skrapiamy sosem sojowym i posypujemy przyprawą chińską. Smażymy bez tłuszczu na patelni. Przekładamy na talerz i na tej samej patelni smażymy warzywa. Pod koniec posypujemy je curry, dodajemy mięso i smażymy całość przez minutę. Podajemy z ryżem, posypując całość posiekanymi orzechami

http://tak-smakuje-zdrowie.blogspot.com/2016/02/chinszczyzna.html" rel="nofollow noopener noreferrer">http://tak-smakuje-zdrowie.blogspot.com/2016/02/chinszczyzna.html

http://tak-smakuje-zdrowie.blogspot.com/2016/02/chinszczyzna.html" rel="nofollow noopener noreferrer">http://tak-smakuje-zdrowie.blogspot.com/2016/02/chinszczyzna.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation